Drone2B – MyActionCam Magyarország Kft.

Innovatív ipari drón megoldások egy kézből! A Drone2B számos iparágnak kínál professzionális megoldásokat a legújabb technológiákkal és szakértői támogatással.

A drónok ipari elterjedésében vezető szerepet tölt be a Dron2B, amely a MyAction Cam csoport tagja. A Drone2B a dróntechnológia kulcsszereplője! Minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit minden területen, legyen szó ipari drón tanácsadásról, bérlésről, értékesítésről, szervizről, oktatásról vagy karbantartásról.

  • Felületmodell készítés
  • Geodézia
  • Ortomozaik (2D)
  • 3D modell
  • Projekt tervezés
  • Változás-nyomonkövetés (BIM, Surveying)
  • Munkavédelem
  • Területvédelem
  • Gépi látás

Hogyan segíti ezeket a folyamatokat a dróntechnológia a hagyományos megoldásokkal szemben?

A drónok lehetővé teszik a veszélyes helyszínek és magasban elhelyezkedő épületek munkavédelmi felügyeletét. Segítségükkel az építőipari munkavállalók elkerülhetik a kockázatos helyzeteket, mivel a drónok távolról felügyelhetik a munkaterületet, és gyorsan észlelik a potenciális veszélyeket, amilyen például a munkavédelmi egyenruha előírásoknak nem megfelelő alkalmazása. Ezáltal minimalizálják a balesetek kockázatát és segítik a munkavédelmi szabályok betartását.

A felületmodell készítésben a drónok pontos és részletes adatgyűjtést tesznek lehetővé a földfelszín jellemzőiről. A kiterjedt légi felvételek alapján készített felületmodellek hiteles és pontos képet adnak az építésre vagy fejlesztésre szánt területről, segítve az építőipari tervezés és kivitelezés hatékonyságát, pontosságát valamint részletességét. Nem utolsósorban a drónalapú megoldások költséghatékonyabbak, mint a pilóta vezette repülőgépek.

A drónokkal végzett légi felmérések során pontos koordinátákat és magassági adatokat gyűjtenek, amelyek kulcsfontosságúak az építőipari tervek precíz kialakításához és az alapozási munkák pontos végrehajtásához. A tervek precízebb kialakítása és az alapozási munkák pontosabb végrehajtása a környezetet nagyobb mértékben kíméli a hagyományos repülőgépes felmérésekkel szemben. Az ortomozaik (2D) és 3D modellek készítése során a drónok légi felvételeik alapján pontos, részletes és élethű modelleket hoznak létre az épületekről és a területekről.

Ezek a modellek segítenek a tervezőknek és ügyfeleknek könnyebben megérteni és vizualizálni az építési projekteket, ami hozzájárul a jobb döntéshozatalhoz és az elképzelések pontos megvalósításához, real-time adatok kimutatásához, mivel a drónok által gyűjtött adatok gyorsan feldolgozhatók, így valós idejű információt tudnak szolgáltatni a szakembereknek. A projekt tervezésben és változások nyomonkövetésében a drónok rendkívül hasznosak. Légifelvételeik és légi fotóik segítenek pontos és részletes térképek és felületmodellek készítésében. Ezek a modellek lehetővé teszik az építőipari projektek tervezésének és előrehaladásának pontosabb nyomon követését, és segítik az idő- és költségtervezés optimalizálását.

Milyen megoldások segíthetnek ezekben a feladatokban?

Hő- és infrakamerák

A hőkamerák és infravörös érzékelők nem csak a potenciális vadkár, hanem a vadállomány nagyságának felbecslésében is segíthetnek az erdészeknek.

RGB kamerák

Az RGB szenzorral felszerelt drónok magas felbontásban képesek adatot rögzíteni a látható fénytartományban, ami lehetővé teszi pl. a földterületek precíz felmérését.

LiDAR

Lézeres távolságmérésen alapuló pontfelhő alkotás, melynek segítségével a lehető legpontosabb adatokat kaphatjuk egy terület vagy objektum térbeli kiterjedéséről.

Elérhetőségek:

Cím:1095 Budapest
Lechner Ödön fasor 2.
E-mail cím: turzoe@drone2b.hu
Web:drone2b.hu